بعد از اینکه جف کیلی نامزدای بهترین بازی سال رو اعلام کرد و حضور استارفیلد در میان نامزد ها واگعی نبود و همونطور که انتظار میرفت کیک بود؛ یه بحثی بین جامعه گیم و گیمرا راه افتاد که کدوم بازی میتونه امسال جایزه رو ببره؟ که بین نظراتم تنوع زیادی هست و یکی میگه حق بالدره، اونیکی میگه زلدا بازم میبره، از اونطرف یکی دیگه میگه الن ویک رو دست کم گرفتین؛ این بازیا به کنار طرفدارای رزیدنت ایول ۴ هم کم نیستن و در نهایت هم ماریو و اسپایدرمن ۲ هم زیرپوستی بین نامزدا برای بردن جایزه کمین کردن.
مراسم گیم اواردز توی تاریخ ۱۷ آذر ساعت ۴ صبح که میشه جمعه برگذار میشه و علاوه بر معرفی برنده های بخش های مختلف که گل سر سبدشون بهترین بازی سال هست، کلی تریلر و معرفی بازی هم داریم که امسال ممکنه تریلر GTA 6 هم بینشون باشه و اخبار مراسم امسال رو کاملا بترکونه.
فهرست محتوا
- برندگان سال های قبل مراسم The Game Awards
- Spider-Man 2 با نمره متاکریتیک ۹۱
- Super Mario Bros. Wonder با نمره متاکریتیک ۹۲
- Resident Evil 4 با نمره متاکریتیک ۹۳
- Alan Wake 2 با نمره متاکریتیک ۹۴
- Baldur’s Gate 3 با نمره متاکریتیک ۹۶
- The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom با نمره متاکریتیک ۹۶
- بهترین بازی سال از نگاه گیموشنآرت
برندگان سال های قبل مراسم The Game Awards
اگه بخوایم روی برنده بهترین بازی های سال یه مروری داشته باشیم باید برگردیم به اولین سال این مراسم یعنی ۲۰۱۴ که بازی Dragon Age: Inquisition اولین برنده این جایزه شد.
توی سال ۲۰۱۵ ویچر ۳: وایلد هانت جایزه رو مال خودش کرد که واقعا هم حقش بود و رقیب قدری مثل بلادبورن داشت.
سال ۲۰۱۶ جایزه به Overwatch رسید که با حرف و حدیثای زیادی همراه بود که بخاطر حضور رقبایی مثل آنچارتد ۴، اینساید و Doom بود.
سال ۲۰۱۷ بازی the legend of zelda: breath of the wild رقیباشو کنار زد و نینتندویی ها جایزه رو مال خودشون کردن.
سال ۲۰۱۸ که یکی از جنجالی ترین سالای این مراسم بود و گاد آو وار تونست مچ رد دد ردمپشن ۲ رو بخوابونه و یکی از پر بحث ترین جایزه ها به پلی استیشنی ها رسید. اسپایدرمن هم نامزد دیگه شون بود توی همین بخش.
سال ۲۰۱۹ هم دستپخت فرام سافتوِر یعنی Sekiro: Shadows Die Twice تونست این جایزه رو مال خودش کنه.
سال ۲۰۲۰ هم پلی استیشن با The Last of Us II کاملا قابل پیشبینی جایزه رو برد، گرچه که گوست آف تسوشیما و هیدیس هم جزو نامزدا بودن.
سال ۲۰۲۱ جوزِف فارِس با بازی It Takes Two تونست دل همه رو ببره و جایزه رو به یه بازی متفاوت برسونه.
پارسال هم که فرام سافتوِر خیلی ریلکس مچ گاد آف وار رگنوراک رو خوابوند تا الدن رینگ میازاکی این جایزه پرماجرا رو ببره.
امسال هم ۶ تا نامزد گولاخ قراره با هم رقابت کنن تا ببینیم کدوم ناشر میتونه مدال بهترین بازی سال ۲۰۲۳ رو روی سینه اش وصل کنه.
همونطور که میدونین امسال یکی از سال های طلایی ویدیوگیم توی دو دهه اخیر بوده و ۲۵ عنوان با نمره متاکریتیک بالای ۹۰ منتشر شده که در نوع خودش بی سابقهست؛ شما ببین اگه سال بعد جی تی ای ۶ بیاد چه غوغایی میشه!
خب در ادامه این ویدیو این ۶ تا بازی رو بهتون معرفی میکنیم و در آخر ویدیو هم نظر تیم گیموشن آرت درباره اینکه کدوم بازی باید این جایزه رو بگیره بهتون میگیم.
Spider-Man 2 با نمره متاکریتیک ۹۱
اینسمنیاک بعد از اسپایدرمن ۲۰۱۸ و مایلز مورالز، تصمیم گرفت که نسخه سوم رو با اقتباس بی نقص از کامیک ها بسازه و در مخاطب پسند ترین حالت ممکن روی زندگی شخصی مردعنکبوتی زوم کنه تا مخاطب بتونه همزاد پنداری کنه و اسپایدرمن درونش رو فعال کنه.
استودیو اینسمنیاک همه تلاشش رو کرده تا مخاطب از همه بخش های بازی لذت ببره و یه تجربه به یادموندنی از یه بازی ابرقهرمانی رو داشته باشه. حضور ونوم، کریون، هری آزبورن و بقیه شخصیتا نشون میده که یه تیم درست حسابی پشت بازی وایساده. به طور کلی اینسمنیاک کیفیت رو به کمیت ترجیح داده که این موضوع توی تعداد باس ها و مدت زمان بازی واضحه؛ در یک کلام، مفید و مختصر.
روایت داستان فقط مربوط به خط اصلی بازی نیست و ماموریت های جانبی هم شما رو با شخصیت بازی آشنا میکنن. تجربه گشت و گذار توی نیویورک و تارزدن توی شهر در کنار فضای واقع گرایانه بازی و گرافیک چشم نواز پکیج کاملی از بازی رو در اختیارتون میذاره ولی انقلاب خاصی نسبت به دو نسخه قبلی حس نمیشه و مدت زمان خط اصلی داستان، برای شخصیتپردازی دو آنتاگونیست اصلی کافی نیست؛ ولی خب بازم دلیل نمیشه که با یکی از بهترین بازی های امسال رو به رو نباشیم، مخصوصا اگه طرفدار دنیای مارول و شخصیت اسپایدرمن باشین.
اسپایدرمن ۲ قطعا بهترین بازی ابرقهرمانی تاریخ نیست، ولی قطعا یکی از بهترین بازی های ابرقهرمانیه که حسابی هم به اقتباسات درست پایبند بوده. قطعا استودیوی اینسمنیاک با عشق این بازی رو تقدیم گیمرا کرده که اگه پلی استیشن ۵ دارین آب دستتونه بذارینش زمین به تجربه این بازی مشغول بشین.
Super Mario Bros. Wonder با نمره متاکریتیک ۹۲
والا چه از قدیمیا بپرسی چه از گیمرای جوون امروز کسی نیست که ماریو رو نشناسه دیگه؛ حتی اونایی که گیمر نیستن هم این قارچ خور دوست داشتنی رو میشناسن.
بازی سوپرماریو واندر نسخه مدرنیزه همون بازی های قبله با حفظ فرمول های موفق قبلی و اضافه شدن کلی المان جدید به گیمپلی. خلاصه اگه نینتندو دارین حیفه که تجربش نکنین.
بازی یه گیمپلی سرگرمکننده رو در کنار یه نقشه بزرگ با اتفاق های جالب و بامزه ترکیب کرده که هم تک نفره راضی باشین هم چند نفره کلی بهتون خوش بگذره.
یکی از ویژگی های جالب بازی اینه که توی هر مرحله یه گل جادویی به اسم Wonder هست که اگه بگیرینش ساختار مرحله تغییر میکنه و کلی اتفاق پیش بینی نشده رخ میده. ماریو فیلی رو هم دست کم نگیرین خیلی بانمکه 🙂
از این حرفا که بگذریم، اگه یه کوچولو هم با دنیای ماریو خاطره دارین نینتندو این بازی رو با عشق تقدیم شما میکنه.
Resident Evil 4 با نمره متاکریتیک ۹۳
۱۸ سال پیش کپکام یکی از بازی های خاطره انگیز سری رزیدنت ایوِل رو منتشر کرد که قطعا همه گیمرا تجربهاش کردن و به عنوان یکی از بهترین نسخه های این فرنچایز قبولش دارن. امسال هم کپکام در روند ریمیک کردن نسخه های پرطرفدار این سری، نسخه چهارم رو به بازار عرضه کرد که یه ریمیک کاملا وفادار به نسخه اصلیه و تغییرات لازم برای به روز شدن بازی هم روش انجام شده.
داستان بازی که همون ناپدید شدن اشلی خانوم، دختر رییس جمهور آمریکاست که ویدیو داستان کاملش رو توی کانال داریم و میتونید برید ببینید.
بازی از لحاظ گرافیکی واقعا چشم نوازه و همونطور که انتظار میره همه چی دقیقا توی استاندارد ترین حالت خودشه، مکانیزم های جدید، موزیک و صدا گذاری ها، گان پِلِی و دریافت پاداش در ازای مینیگیم و کلی نکات ریز و درشت دیگه تجربه شما رو خوشایند میکنه.
رزیدنت ایول ۴ در بهینه ترین حالت ممکنه و وفادارانه به نسخه ۲۰۰۵ پایبنده؛ شاید حذف بعضی از بخش های چالش برانگیز بازی به مذاق هاردکور گیمرا خوش نیاد، ولی کپکام دنبال این بوده که همه بتونن بهترین تجربه رو از بازی داشته باشند.
تعامل با تاجر هم یکی از نقاط قوت نسخه ریمیکه. من میگم کپکام قویه تو ریمیک ساختن؛ نظر شما چیه؟
Alan Wake 2 با نمره متاکریتیک ۹۴
امسال خدایی برای هر سبکی یه بازی اومده و ناشرا کلا دست و دلبازانه عمل کردن. استودیو فنلاندی رِمِدی هم امسال توی ۲۸ سالگی این شرکت به همراه سَم لِیْک عزیز دل، بعد از ۱۳ سال از عرضه الن ویک ۱ امسال دنباله این بازی رو تحت عنوان الن ویک ۲ منتشر کردن که به جرات میشه گفت در کنار مکس پین ۱ جزو بهترین بازی های این استودیو فنلاندی کار بلد هستش.
این شاهکار وحشت و بقا حتی اگر رقبای قدری توی جایزه بهترین بازی سال داشته باشه، در زمینه روایت داستانی بدون شک بیرقیبه و احتمالا این جایزه رو مال خودش کنه. روایت داستان به صورت ۲ شاخه ای و عمیق و درگیر کننده هست و کاملا شما رو با خودش همسو میکنه و توی اعماق تاریک داستان غرقتون میشین.
گیم پلی شاید در حد یه بازی شوتر اکشن نباشه، ولی باس های متنوع و معما و پازل های محیطی قوی در کنار ویژگی های اختصاصی هر کاراکتر باعث شده که تجربه الن ویک ۲ کاملا روون باشه ولی ویژگی های خوب بازی که همینجا تموم نمیشه!
فضاسازی و اتمسفر سازی به بهترین شکل ممکن حس ترس رو بهتون القا میکنه و شما کاملا تحت تاثیر فضای سوررئال بازی قرار میگیرین و گرافیک بازی هم بی نهایت چشم نوازه و شاید بهترین گرافیکیه که تا الان توی بازی های نسل نهم دیدین.
باز همه اینا رو بذارین کنار، ترکیب گیم پلی با کاتسین های درون بازی و لایواکشنی؛ در کنار موسیقی کاملا هماهنگ بازی تجربه بازی رو کاملا بی نقص میکنه و این داستان وحشتناک رو به زیباترین شکل براتون توصیف میکنه.
در مجموع حتی اگه گیمر نیستین هم تجربه این بازی رو بهتون پیشنهاد میکنیم چون این بازی ترکیب هنر سینما، موسیقی، نقاشی و بازی سازیه که این ترکیب هنری رو مدیون سم لِیک هستیم.
Baldur’s Gate 3 با نمره متاکریتیک ۹۶
شما اگه گیمری، فارغ از اینکه چه سبکی رو دوست داری، باید این بازی رو تجربه کنی چون استودیو لَریَن گل کاشته.
این بازی یه کلاس درس استاندارد در زمینه جزئیات شخصی سازیه و تنوع و خلاقیت گیمپلی بازی باعث میشه که همش غافلگیر بشین و این بازی در طولانی مدت هم خستهتون نمیکنه.
کات سین ها به خوبی توی بازی جایگذاری شده و تمامی رفتارتون با سایر کاراکترها و اینکه به چه شکلی مأموریتهاشون رو پیش ببرین یا از اونها در تیم خودتون استفاده میکنین، روی نحوه روایت داستان تاثیرگذاره.
بازی شامل تعداد زیادی معما و پازله و شما باید با اتکا به قدرت تحلیل خودتون اونارو حل کنین و البته فکر نکنین که روند بازی حوصله سربره چون مبارزات بازی واقعا نفسگیره و ممکنه یه ضربه اشتباه برنده و بازنده رو تغییر بده. خلاصه که مبارزات مثل یه بازی شطرنج نیاز به تاکتیک و بررسی داره تا حریفتون رو کنار بزنین.
صدای خوشگل راوی بازی و کلا موسیقی و صداپیشگی شخصیت ها هم که چفت این بازی درست و حسابی فانتزی شده.
در مجموع ما با یه بازی نقش آفرینی ناب طرفیم که اگه هم بهترین بازی سال نشه اصلی ترین رقیب بهترین بازی سال هستش.
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom با نمره متاکریتیک ۹۶
نینتندو واقعا شرکت مرموز و عجیبیه؛ مگه میشه شما این همه بازی خوب بسازی که نه تنها هیچکدومش شبیه هم نیست، بلکه هر کدومشونم یه انقلاب اساسی توی سبک خودش بپا کردن.
شما از یه دنباله بازی چی میخوای؟ داستان گیراتر و جهان بزرگتر و گیم پلی پویا تر و گرافیک چشم نواز تر؟ خب نینتندو همه این پیشرفت ها رو توی Tears of the Kingdom نسبت به Breath of the Wild به ارمغان آورده و هیچ چیزی نیست که توی این نسخه پیشرفت نکرده باشه.
شاید بگین که گیم پلی قابلیت خاصی نسبت به نسخه قبلی نداره؛ اما قابلیت ترکیب object ها با هم یا با سلاحتون خودش یه دنیای بینهایت سرگرم کننده و خلاقیت محور براتون میسازه .
بازی داستان نسخه قبل رو ادامه میده و به کمک دنیای جادویی پهناور شما رو توی خودش غرق میکنه تا با لینک آزادانه به ماجراجویی بپردازین.
خلاصه، Tears of the Kingdom یک تجربه جهان باز و سندباکس بینظیره که یکی از بهترین عناوین ده سال اخیره و جانشین برحق یکی از بهترین بازی های ویدیویی تاریخ هستش. این بازی قطعا از بابت خلاقیت و سرگرمی یکی از بازی های جریان ساز توی سال های آینده هست و منبع الهام کلی استودیو کوچیک و بزرگ تو خلق یه تجربه ماجراجویانه جذاب برای مخاطب خواهد بود.
بهترین بازی سال از نگاه گیموشنآرت
آقا ما هر چی بحث کردیم، نتونستیم بین زلدا و بالدرز گیت به توافق برسیم. چون از یه طرف بازی بالدرز گیت ۳ واقعا یه انقلاب توی بازی های نقش آفرینیه و توی جزییات شخصی سازی حرف نداره. از اون طرف هم زلدا فرمول کاملا موفق نسخه قبل که خودشم GOTY شد رو حفظ کرده و با ویژگی تعامل با اشیا و ساخت و ساز کاملا خلاقانه و بی حد و مرز اومده که جایزه بهترین بازی سال برای خودش کنه. خلاصه که هر کس هس سلام! یعنی چیزه، هر کسی جایزه رو برد نوش جانش باشه و حقش بوده و هیچی از ارزش های اونیکی بازی کم نمیشه.
یه تشکر ویژه هم از سَم لِیک و رمدی بابت تجربه جذاب الن ویک ۲ که کاملا مستحق برد جایزه بهترین روایت هستش.
خب، با این توضیحات برنده از نظر شما کیه؟
راستی، با ثبت نام توی سایت گیم اِواردز میتونین به بازی مورد علاقه خودتون رای بدین چون نظر مردمی ۱۰ درصد توی انتخاب برنده تاثیر داره.
قصه ما به سر رسید، جف کیلی به خونش نرسید.