بهترین استودیو های بازی سازی

بهترین استودیو های بازی سازی

در سال کلی بازی ویدیویی منتشر میشه و معیارهای زیادی وجود داره که به ما نشون می‌ده یه بازی ویدیویی خوبه یا بد. به همین ترتیب هم هر سال یه لیست عظیمی از بازی‌های بد و خوب داریم که بد یا خوب بودن این بازی رو معمولا میندازیم گردن استودیویی که این بازی رو ساخته.

موارد خیلی کمی پیدا میشه که یه بازی خوب از سمت یه استودیویی منتشر بشه که به خاطر بدسلیقگی منتقدها و پلیرها بهش توجه نشه و معمولا اگه یه بازی بد قلمداد بشه، اون بازی، بازی بدی هستش و تا به حال تجربه مخالف این موضوع رو به ما ثابت نکرده.

اما در بین این بازی‌های بد و خوب، بازی‌هایی هستن که حتی قبل از انتشارش هم مطمئنیم قراره یه بازی جذاب رو تجربه کنیم و انقدر به استودیوی سازنده این بازی اعتماد داریم که با خیال راحت بازی‌هاشون رو پیش‌‌خرید می‌کنیم و منتظر می‌مونیم تا یکی از بهترین تجربه‌های اون سال رو تجربه بکنیم.

تو این مطلب از سایت گیموشن آرت هم قراره بریم سراغ این استودیوها! استودیوهایی که تا به امروز بازی بدی نساختن و وقتی یه بازی جدید رونمایی می‌کنن، تقریبا مطمئن هستیم که یا یه بازی شاهکار یا حداقل یه بازی قابل قبول رو تجربه کنیم.

استودیو Rocksteady

استودیوی راک‌استدی از اون استودیوهایی هستش که احترام خیلی زیادی رو بین گیمرها و منتقدها داره و وقتی یه بازی رو رونمایی می‌کنه، می‌تونیم مطمئن باشیم که قراره یه بازی خیلی جذاب و تکرارپذیر رو تجربه کنیم. اینو می‌تونید از طرفدارهای فرنچایز بتمن آرکهام بپرسید و مطمئن باشید همین حرف رو بهتون میزنن.

به همین خاطر هم هستش که استودیوی راک‌استدی خیلی زود به زود بازی جدید رونمایی نمی‌کنه و وقتی یه بازی جدید رو رونمایی می‌کنه، از چند سال قبل روی اون بازی کار کرده و حتی بعد از رونمایی هم باید یه مدت طولانی رو صبر کنیم تا بتونیم این بازی رو تجربه کنیم.

استودیوی راک‌استدی تا به حال سه بازی بزرگ تو کارنامش ثبت کرده و همه این بازی‌ها داخل فرنچایز Batman Arkham رقم خوردن؛ بازی‌هایی مثل بتمن آرکهام آسایلم، بتمن آرکهام سیتی و بتمن آرکهام نایت که هر کدوم در زمانی که منتشر شدن، سال‌ها جلوتر از زمان خودشون بودن.

همین الان هم استودیوی راک‌استدی داره روی بازی Suicide Squad: Kill The Justice League کار می‌کنن که به عقیده خیلی‌ها، این بازی می‌تونه یکی از بزرگ‌ترین بازی‌های نسل نهم بازی‌های ویدیویی باشه و ما هم باید صبر کنیم و ببینیم که آیا راک استدی می‌تونه این رکورد طلاییش رو حفظ کنه یا نه!

استودیوی CD Projekt Red

قبل از این که حمله کنید سمتم و اسم سایبرپانک ۲۰۷۷ رو بیارید، اول بزارید که منطقم رو بهتون بگم. استودیوی سی دی پراجکت رد تو لهستان و زمانی که این کشور به یکی از معروف‌ترین کشورها در زمینه استفاده از محصولات دزدی و کرک شده معروف بود، یه فرنچایز کاملا جدید رو خلق کرد که از همون اول نظر خیلی‌ها رو به خودش جلب کرد.

به مرور زمان، سی دی پراجکت رد قسمت دوم و سوم ویچر رو ساخت و وقتی که قسمت سوم ویچر منتشر شد، تا همین امروز هم یکی از مهم‌ترین جریان‌های موجود در دنیای بازی‌های ویدیویی به شما میره که حتی دی ال سی‌های این بازی هم تو سال‌هایی که منتشر شدن موفق شدن جایزه‌های زیادی رو به دست بیارن و نسخه‌های مختلفی که برای کنسول‌های جدید منتشر شد هم کلی فروش کرد.

اما سایبرپانک ۲۰۷۷ چطور؟ خب سایبر پانک ۲۰۷۷ وقتی منتشر شد پر از مشکل و باگ‌های مختلف بود اما هیچ دلیلی وجود نداره که بتونیم این بازی رو ضعیف خطاب کنیم. در حال حاضر که باگ‌ها و مشکلات عملکردی این بازی رفع شده و می‌تونیم با وضعیت بهتری این بازی رو تجربه کنیم، شک نکنید که می‌تونید از تجربه این بازی لذت ببرید.

همین حالا هم استودیوی سی دی پراجکت رد در حال ساختن قسمت بعدی ویچر هستش که امیدواریم رکورد خودش رو حفظ کنه و این بار حواسش به مشکلات فنی و عملکردی این بازی باشه!

استودیوی Remedy Entertainment

استودیوی رمدی رو می‌تونیم یکی از اون استودیوهایی بدونیم که ترس براشون هیچ معنی نداره و هر وقت که دلشون بخواد، چنین ریسکی رو تو بازی‌هاشون خرج می‌کنن که دهن همه بدخواه‌ها و منتقدهاشون رو میبندن و این کار رو بارها در کارنامه کاریشون انجام دادن.

شاید اولین بازی که بعد از شنیدن اسم رمدی به ذهنمون میاد، بازی مکس پین هستش که از هر لحاظ یکی از مهم‌ترین بازی‌های ویدیویی به حساب میاد. این اولین باری بود که تونستیم مرز بین بازی‌های ویدیویی و فیلم سینمایی رو تو یه اثر ببینیم و استودیوی فنلاندی رمدی هم به استادانه‌ترین شکل ممکن این کار رو انجام داد.

تا به امروز هم استودیوی رمدی بعد از مکس پین بازی‌های دیگه‌ای هم منتشر کرده. بعد از مکس پین ۱، این استودیو فرنچایز رو به راکستار فروخت و به سفارش این کمپانی قسمت دوم رو هم ساخت. رمدی فرنچایز آلن ویک رو هم تو سال ۲۰۱۱ منتشر کرد که یه بازی در سبک ترس و بقا بود و بازخوردهای خیلی خوبی رو از این بازی دریافت کرد.

طی چند سال اخیر این استودیو بازی‌های ساختارشکن و جذاب دیگه‌ای مثل کوانتوم بریک و کنترل رو ساخت و نشون داد که به طور کلی این استودیو بازی بد نمیسازه. همین حالا هم این استودیو در حال توسعه قسمت دوم فرنچایز آلن ویک هستش و خیلی‌ها منتظر انتشار این بازی هستن. باید دید که استودیوی رمدی می‌تونه کارنامه کاریش رو درخشان نگه‌داره یا نه.

استودیوی Respawn Entertainment

اگه بخوایم کارنامه کاری استودیوی ریسپاون رو یه مقدار باز کنیم، باید برگردیم به قبل از تاسیس این استودیو. اکثر افراد تشکیل‌دهنده این استودیو در حقیقت تو استودیوی اینفینیتی وارد کار می‌کردن که بازی‌های مهم و جذابی مثل Call of Duty: Modern Warfare 1 و ۲ رو ساخته بودن و وقتی که از این استودیو به دلایل مختلفی جدا شدن، الکترونیک آرتز لحظه‌ای مکث نکرد و این افراد رو جذب کرد.

بعد از جذب این افراد، استودیوی ریسپاون تشکیل شد و برای اولین بازی، اونا سراغ عنوان Titanfall رفتن. بازی که شاید الان تجربش کنید براتون خیلی تکراری و نخ‌نما باشه اما اون زمان به نوبه خودش یک نوآوری تمام عیار محسوب می‌شد. این بازی انقدر جذاب بود که تونست طرفدارهای زیادی رو به دست بیاره.

چند سال بعد، استودیوی ریسپاون قسمت دوم این بازی رو منتشر کرد که این بار یه بخش داستانی هم به بازی اضافه کرده بود و نشون داد که هنوز مثل گذشته می‌تونن داستان‌های جذاب رو در قالب یک بازی شوتر اول شخص به میان بزارن. اما بعد از تایتان فال ۲، اتفاقات عجیبی تو این استودیو رخ داد و این استودیو که به خاطر ساخت بازی‌های شوتر شناخته می‌شدن، حالا قصد داشتن که سراغ یه بازی کاملا متفاوت برن.

فرنچایز Star Wars Jedi توسط استودیوی ریسپاون تایید و خلق شد؛ یه بازی تو سبک اکشن و ماجراجویی که هیچوقت فکرش رو نمی‌کردیم که این استودیو بتونه از پس ساختنش بربیاد اما نه تنها این بازی به موفقیت زیادی رسید، بلکه قسمت دوم این بازی هم منتشر شد و بازخوردهای خیلی خوبی رو به همراه داشت.

البته این استودیو یه بار دیگه هم سراغ بازی شوتر اول شخص رفت و این بار بازی بتل رویال Apex Legends رو ساخت که این بازی بتل رویالی هم طرفدارهای زیادی رو پیدا کرد و تا همین امروز یکی از بازی‌های پرپلیر بین بازی‌های بتل رویالی به شمار میاد.

استودیوی IO Interactive

استودیوی آی او اینتراکتیو، واقعا لایق احترام زیادی تو این صنعت هستش. به خاطر این که اگه بخوایم ده تا از سمبلیک‌ترین شخصیت‌های دنیای بازی‌های ویدیویی رو لیست کنیم، یکی از این شخصیت‌ها مامور ۴۷ هستش که توسط این استودیو خلق شده. این شخصیت در حدی سمبلیک هستش که شاید حتی اگه از یه غیرگیمر هم بپرسید که مامور ۴۷ چه کسی هستش، بهتون بگه شخصیت اصلی فرنچایز Hitman.

این استودیو در ابتدا با اسکوئر انیکس کار خودش رو آغاز کرد و یکی از جذاب‌ترین فرنچایزهای اکشن مخفی‌کاری رو ساخت و انقدر به موفقیت رسید که چند قسمت دیگه هم پشت‌سر همدیگه ساختن و این محبوبیت تا قسمت Hitman 4: Blood Money ادامه داشت. بعد از انتشار قسمت چهارم و وقتی که رسما وارد نسل هفتم بازی‌های ویدیویی شدیم، استودیوی آی او بازی Hitman: Absolution رو ساخت که این بار از لحاظ داستانی چند قدم جلوتر رفته بود اما یه کم طرفدارهای قدیمی را ناراضی کرد.

با این که شاید توجه‌ها به این بازی کمتر از قسمت‌های قبلی بود، اما نمیشه به هیچ‌وجه گفت که این بازی عنوان ضعیفی بود. بعد از این بازی، استودیوی آی او از اسکوئر انیکس جدا شد و فرنچایز هیتمن رو هم با خودش از اسکوئر انیکس برد. به همین ترتیب، این استودیو ریبوتی از این فرنچایز رو آغاز کرد که استقبال خیلی خوبی از این ریبوت شد و تا به حال با انتشار سه قسمت از این ریبوت، استودیوی آی او ثابت کرد که بازی بد ساختن تو برنامه‌هاش نیست!

استودیوی Naughty Dog

ناتی داگ رو که دیگه تقریبا همتون میشناسید؛ یکی از ترندترین استودیو توسعه بازی‌های ویدیویی طی چند سال اخیر که با فرنچایزهای مختلفش کلی جریان‌سازی کرده و حتی امسال یکی از بازی‌های محبوبشون تبدیل به سریال تلویزیونی تو شبکه بزرگ HBO شد و تونست بیننده‌های میلیونی زیادی رو دریافت کنه و استودیوی ناتی داگ خودش رو به عنوان یکی از مهم‌ترین استودیوهای بازی‌های ویدیویی ثابت کنه.

این استودیو مدت زمان زیادیه که به ساخت بازی مشغوله؛ شاید خیلی‌هاتون ندونید ولی این استودیو خالق فرنچایز Crash Bandicoot هم هستش که البته امتیاز این فرنچایز رو در اختیار نداره و این فرنچایز در حال حاضر متعلق به کمپانی اکتیویژن بلیزارد هستش. اما از همون موقع هم ناتی داگ نشون داد که تو سبک ماجراجویی، حرف زیادی برای گفتن داره.

به همین ترتیب بود که این استودیو فرنچایز آنچارتد رو ساخت که یه بازی در سبک اکشن ماجراجویی بود؛ داستان جالب نیتن دریک در کنار انیمیشن‌های فوق‌العاده و پازل‌های سرگرم‌کننده این بازی باعث شد تا ناتی داگ اسمش سر زبون‌ها بیفته و این استودیو به صورت اختصاصی برای کنسول‌های پلی‌استیشن بازی‌های خودش رو می‌ساخت.

اما شاید استارت به اوج رسیدن استودیوی ناتی داگ تو سال ۲۰۱۳ رقم خورد؛ سالی که قسمت اول فرنچایز The Last of Us منتشر شد. بازی تو سبک ترس و بقا با المان‌های سنگین اکشن که این بار از لحاظ داستانی خیلی تاریک‌تر و وحشیانه‌تر از آنچارتد بود و البته داستان بازی هم اونقدر درگیرکننده و جذاب بود که تا مدت‌ها میشد بعد از تماشای این بازی بهش فکر کرد و راجع بهش صحبت کرد.

قسمت دوم این بازی و قسمت چهارم آنچارتد هم تقریبا به همه ثابت کرد که ناتی داگ بازی بد نمیسازه و این محبوبیت تا همین امسال ادامه داره؛ یعنی سالی که سریال The Last of Us از شبکه HBO پخش شده. حالا ناتی داگ در حال کار روی پروژه جدیدیه که مشخص نیست هنوز این پروژه چه چیزی هستش ولی قطعا هممون به این پروژه امید زیادی داریم. بخش چندنفره The Last of Us هم همین حالا در دست ساخت قرار داره.

استودیوی Rockstar North

استودیوی راکستار انقدر محبوبه که فقط کافیه یه توییت بزنن که ما داریم یه بازی می‌سازیم که ده سال دیگه میاد؛ کل فضای مجازی پر میشه از این خبر راکستار و طرفدارهای این استودیو دیگه سر و از دست و پا تشخیص نمیدن و همه جا پر میشه از این رونمایی و تاییدیه جدید استودیوی راکستار نورث.

استودیوی راکستار نورث تا به امروز فرنچایزهای بزرگی رو خلق کرده که از مهم‌ترینشون میشه به فرنچایزهای Grand Theft Auto، Red Dead Redemption و البته Bully اشاره کرد که هر کدوم از این فرنچایزها به تنهایی می‌تونن گواهی به این ادعا باشن که راکستار نورث بازی بد نمیسازه. اما خب اگه بخوایم عمیق‌تر بهش بپردازیم، کافیه یه نگاهی به فرنچایز جی تی ای کنیم.

نسخه ریمستر ضعیف سه بازی جی تی ای که پارسال منتشر  شد رو نمیتونیم جز این بازی‌های به حساب بیاریم؛ به خاطر این که این بازی‌ها در گذشته نسخه اورجینالشون منتشر شده و انقدر خوب و جذاب بودن که نسخه ریمستر که پر از ایردهای فنی و عملکردی هستش به هیچ‌وجه نمیتونه دلیل کافی باشه که استودیوی راکستار نورث رو توی این لیست قرار ندیم.

راکستار در حال حاضر داره کارهای توسعه بازی جی تی ای ۶ رو انجام میده و حتی با وجود کلی لیک که از این بازی صورت گرفته، باز هم طرفدارهای این بازی منتظر انتشار این بازی هستن و می‌تونیم مطمئن باشیم که جی تی ای ۶ می‌تونه یکی از مهم‌ترین بازی‌های ویدیویی در تاریخ باشه. درست مثل جی تی ای ۵ که یکی از جریان‌ساز‌ترین‌ها بود.

استودیوی Santa Monica

تو نسل ششم بازی‌های ویدیویی بود که استودیوی سانتا مونیکا تونست به محبوبیت خیلی زیادی برسه. اما اگه نمی‌دونید استودیوی سانتا مونیکا کیه، قطعا بازی‌هایی که این استودیو تا به الان ساخته رو تجربه کردید یا حداقل اسمش رو شنیدید. بازی گاد آو وار ساخته استودیوی سانتا مونیکا است که در سبک هک اند اسلش یک فرنچایز انقلابی و جریان‌ساز محسوب میشه و این استودیو حتی نیازی نبود تا سراغ فرنچایز دیگه‌ای بره تا ثابت کنه بازی بد نمیسازه.

از نسل ششم تا به حال، استودیوی سانتا مونیکا فقط گاد آو وار ساخته. دو قسمت اول گاد آو وار روی کنسول پلی‌استیشن ۲ منتشر شدند که حتی با توجه به این کنسول پلی‌استیسشن ۲ از لحاظ جلوه‌های بصری یه پرش گنده تو صنعت بازی‌های ویدیویی محسوب می‌شد، اما گاد آو وار خیلی سرتر از بازی‌های دیگه ظاهر شد.

تو نسل هفتم بازی‌های ویدیویی، سانتا مونیکا دو قسمت دیگه گاد آو وار یعنی God of War III و God of War Ascension رو منتشر کرد که هر دو بازی باز هم مثل قدیم کلی بازخورد مثبت دریافت کردن و نمره‌های خوبی از رسانه‌ها گرفتن. اما نقطه اوج سانتا مونیکا رو شاید بتونیم تو نسل هشتم و نهم بازی‌های ویدیویی بدونیم.

تو این نسل، سانتا مونیکا ریبوت‌های گاد آو وار یعنی دو بازی God of War و God of War Ragnarok رو منتشر کرد که هر کدوم یکی بعد از دیگری انقدر جذاب و دوست داشتنی هستند که حتی یکیشون تونست جایزه بهترین بازی سال رو بگیره و رگناروک هم تا دم برنده شدن رفت و یکی از نامزدهای اصلی بود. دیگه چی میخواید تا بهتون ثابت کنه سانتا مونیکا بازی بد نمیسازه؟

استودیوی From Software

فرنچایز دارک سولز رو تقریبا هممون می‌شناسیم؛ فرنچایزی که به خاطر سختی بسیار زیادش معروفه و کارگردان این بازی یعنی هیدتاکا میازاکی تا امروز تمام تلاش خودش رو کرده تا بتونه این فرنچایز رو به درجات بالایی از جذابیت تو صنعت بازی‌های ویدیویی برسونه. خودتون هم اگه این فرنچایز رو تجرربه کنید، متوجه می‌شید که هر قسمت دارک سولز دستخوش تغعییرهای زیادی در مقایسه با قسمت‌های قبلیش شده و این فرنچایز تو هر قسمت بهتر از قبله.

اما فقط دارک سولز نیست که نشون می‌ده فرام سافتور استودیوی کاربلدیه. این استودیو چند بار این موضوع رو بهمون ثابت کرده. مثلا تو نسل هشتم بازی‌های ویدیویی و تو سال ۲۰۱۵، این استودیو بازی Bloodborne روبه صورت انحصاری برای پلی‌استیشن ۴ توسعه داد و به گفته و ادعای خیلی‌ها، این بازی بهترین بازی ساخته شده توسط استودیوی فرام سافتور هستش.

این استودیو تو همین نسل مجددا یه بازی دیگه به اسم Sekiro: Shadow Dies Twice رو ساخت که هر چند چالش‌انگیز بودن بازیش خیلی شبیه به سری دارک سولز بود، اما یه سبک کاملا متفاوتی بود و اتمسفری هم که توش قرار می‌گیرید، با تمام بازی‌های فرام سافتور فرق داره. اما استودیوی فرام سافتور تیر خلاص رو تو سال ۲۰۲۱ به دنیای بازی‌های ویدیویی زد.

تو این سال، بازی Elden Ring توسط استودیوی فرام سافتور، به کارگردانی هیدتاکا میازاکی و کمک نویسنده افسانه‌ای سبک فانتزی یعنی جرج آر آر مارتین ساخته شد و این بازی به اندازه‌ای طرفدار پیدا کرد و محبوب شد که هیچ شکی وجود نداشت که قراره جایزه بهترین بازی سال رو به خودش اختصاص بده. همونطور هم که انتظار می‌رفت، این بازی تونست جایزه بهترین بازی سال رو به خودش اختصاص بده و نشون بده که استودیوی فرام سافتور روز به روز داره بهتر از قبل میشه.

این استودیو در حال حاضر داره بازی Armored Core رو توسعه می‌ده که برخلاف همه بازی‌هایی که تا به حال ساخته، تم آينده‌نگرانه‌ای داره و باید ببینیم که می‌تونه این رکورد درخشانش رو حفظ کنه یا نه.

استودیوی Kojima Productions

دیگه مگه کسی هم هست که آقای خاص دنیای بازی‌های ویدیویی یعنی هیدئو کوجیما رو نشناسه؟ مردی که طی سال‌های فعالیتش کلی حاشیه هم درست کرده اما در کنار این حاشیه‌ها، تمام سعی خودش رو کرد که تمرکزش رو روی توسعه بازی‌های جذاب و درگیرکننده قرار بده و هر چقدر که این بازی‌ساز و کارگردان کاربلد به سمت جلو حرکت کرد، تو حرفه خودش بهتر شد و آثاری که به کارگردانی این شخص منتشر شد، هر روز بهتر از قبل بود.

هیدئو کوجیما رو به خاطر خلق فرنچایز Metal Gear می‌شناسیم که در کنار المان‌های قدرتمند مخفی‌کاری که ارائه می‌داد، کلی المان جذاب اکشن هم داشت و هم‌چنین داستان درگیرکننده و پیام‌های ضدجنگ متال گیر باعث شد تا خیلی زود به یکی از محبوب‌ترین فرنچایزهای بازی‌های ویدیویی بدل بشه. اما ماجرا به همینجا ختم نمیشه.

بعد از انتشار بازی Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain بود که کوجیما قصد داشت سراغ یکی دیگه از فرنچایزهای کونامی یعنی Silent Hill بره اما وقتی تایید شد که قراره قسمت جدیدی از فرنچایز سایلنت هیل به کارگردانی مشترک هیدئو کوجیما و گیرمو دل تو رو ساخته بشه، کوجیما با کمپانی کونامی به مشکل خورد و از این کمپانی خارج شد. البته قبل از خارج شدنش، یه تیزر قابل بازی از قسمت جدید سایلنت هیل به نام P.T ساخته شد و کوجیما نشون داد که حتی تو ساخت تیزر هم قهاره.

کوجیما استودیوی شخصی خودش رو تشکیل داد و به عنوان یه استودیوی مستقل کارش رو ادامه داد و فرنچایز Death Stranding رو ساخت. بازی که به گفته خیلی‌ها شاید بهترین کار هیدئو کوجیما نبود اما بدون شک بازی هستش که نشون میده کوجیما هنوز هم خلاقه و می‌تونه بلندپروازی کنه. کوجیما و استودیوش در حال حاضر دارن روی قسمت دوم فرنچایز دث استرندینگ و هم‌چنین روی یه بازی انحصاری برای اکس باکس کار می‌کنن و امیدواریم که این دو بازی هم به موفقیت زیادی برسن.

کلام آخر

این هم از ده تا استودیوی بازی‌سازی که بازی بد نمیتونن بسازن و هر چی تا الان ساختن ارزش یک بار تجربه رو داشته. نظر شما چیه؟ کدوم استودیو رو می‌تونید نام ببرید که تا به حال بازی بد نساخته؟ نظرتون رو برامون کامنت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در رسانه های دیگر دنبال کنید