بعضی وقتا هیچی مثل یه آبتنی درست و حسابی حال آدمو جا نمیاره، حالا میخواد این آبه از دوش و وان حموم بیاد یا از استخر و دریا و دریاچه و رودخونه، مهم اینه که تنت به این آب زلال مالیده بشه و بزاری ببرت به اون جاها، اون جاهای خوب، اون جاهای شیرین که برای کسری از ثانیه ذهنت از تموم دغدغهها و نگرانیا به دوره، تو یه خلا ابدی غوطهوری و خلاصه تریپ مشتی زدی، بعدشم که برمیگردی به دنیای فیزیکی پر از داستان همیشگی، همه مشکلات سر جاشونه، ولی تو یمقدار حالت بهتره، یمقدار سبکتر و میزونتری، همین کافیه، دمت گرم آب عزیز.
سلام به تموم بروبچ دوستداشتنی گیموشن، با یه مطلب پر از چکه و نم! به خونههاتون اومدیم. تو این قسمت قراره درمورد بازیایی حرف بزنیم که به شکلی با آب ارتباط دارن. این ارتباط حالا میتونه کامل باشه و تموم بازی رو تحت تاثیر خودش قرار بده یا صرفا یه مرحله یا ویژگی بصری باشه، مهم اینه که این آب و خیسی مذکور اهمیت محوری داشته باشه تو داستان و شخصیت قصه شما حسابی تحت تاثیرات مثبت و منفیش قرار بگیره. بزنید و بریم برای یه آببازی حسابی.
فهرست محتوا
Assassins Creed 4 Black Flag
نه به آساسین اولی که اگه الطاییر رو مینداختی تو آب میمرد! و نه به نسخه چهارم که شما ملوان یه کشتی دزدان دریایی هستی و اصلا کارت با آب و دریاست، انگار بروبکس یوبیسافت خواستن روی خودشون رو کم بکنن و اثبات بکنن به خودشون که ، میتونن با آب هم دوست باشن، سوباسا رو یادتونه؟ میگفت توپ دوست ماست، جای توپ آب بزارید میشه شعار یوبی موقع ساخت آساسین چهار، آب ترس نداره، آب دوست ماست!
جدا از این اتفاقات پشت صحنه، آساسین چهارم از اون بازیای مشتی و خوش حس و حاله، نقش اصلی یه آسمون جل از ناکجاآباد رسیدس که یه کشتی گیرش میاد با دوجین خدمه سرکیف که آواز میخونن و میگن و میخندن، یه نقشه بزرگ پر از جزیرههای کوچیک استوایی که کلی ماجرا و گنج پنهون دارن و صد البته دریا، طوفان، موج و گرداب که دمار از روزگارتون در میارن و کشتیهای بخت برگشته پرتغالی اسپانیایی انگلیسی که قراره شما دمار از روزگارشون در بیارید! شما تو دریاها میتازید، میخونید، درگیر نبرد دریایی با بقیه کشتیا میشید و خلاصه ضیافتیه تو این نسخه.
sea of thieves
انگار یکی از اعضای استودیو Rare از پای آساسین چهار پا شده با خودش گفته باحال میشدا یه بازی بود عین همین، ولی مولتیپلیر اول شخص با تیمای دو تا چهار نفره که دقیقا همین کارا رو بکنن! بعد یکی دیگه از اعضای تیم این رو شنیده و اونم به یکی دیگه گفت و همینطور رفت تا رسید به آقای رییس و دستیارش و بفرما، دریای دزدان شما آماده است! همونطور که اون کارمند ذوق کرده از تجربه آساسین چهار گفت، شما تو بازی تو تیمای دو تا چهار نفره مسئولیت کنترل یه کشتی رو دارید و هرکاری که بخواید میتونید انجام بدید. به جزایر جورواجور نقشه برید بدنبال گنج و ماجراجویی و با هیولاها و اسکلتها نفرین شده مبارزه کنید یا با کشتی بقیه بازیکنا جنگ و جدل خونین و مالینی راه بیندازید، انتخابش دست شماست و یه دریا پر از ماجراجویی در انتظارتون.
Skull and bones
اون کارمند استودیو Rare رو که العان حکایتش رو گفتم؟ عین همین داستان ایندفعه برای یکی از کارمندای خود یوبی سافت اتفاق میوفته! که آقا باحال میشه همین بازیمون رو برداریم و یه مولتی گنده خفن از دلش در بیاریم! و دقیقا هم همینکارو کردن، بازی عملا همون دریانوردی و مبارزات دریایی آساسین چهاره که البته حسابی بسط پیدا کرده و مکانیکای متنوع و خفنتر شدن، ولی مشکل اینجاست که این بازی کارمند یوبی هنوز که هنوزه بعد اینهمه سال نیمده! بهتره برن سراغ کارمند استودیو Rare یه راهنمایی ازش بگیرن شاید یه فرجی شد و ما بالاخره دیدیم این استخون ساقا و بازوها رو!
Bioshock
نسخه اول بایوشاک شما رو میبره به اعماق دریاها، اون تهتها توی یه دیستوپیای غرق در جنون و دیوانگی، آرمانشهری ایدئولوژیک سقوط کرده که از جلال و جبروت سابقش سایه جنونآمیزی بیشتر نمونده. برخلاف سه تا بازی قبلی لیست که بیشتر روی آب بودید، اینجا کل مدت زیر آبید و دارید تو شهر عظیم رپچر با معماری و حالوهوای دهه چهل میلادیش با یسری دیوونه مجنون سر و کله میزنید و به حرفای بنیانگذار آبجکتیویست و ایدهآلگراش گوش میدید. رپچر به جرئت یکی از بهترین شهرای تاریخ بازیای ویدئوییه که این زیر آب بودنش اتمسفر خفقانآور و کوبندهای رو بوجود آورده که نمونش هیچجای دیگهای پیدا نمیشه.
Abzu
مت ناوا یه بازی ساخت به اسم journey که توی یه کویری برهوت بود، بعد اومد یه بازی دیگه ساخت که در اعماق دریایی افسانهای و سحرانگیز اتفاق میوفته! عزیزمون داستان بروبچ یوبی براش اتفاق افتاد و از کویر زد رفت ته دریا! آبزو چیه حالا؟ یه بازی جادویی که با الهام از اسطورهشناسی سومریان و افسانه خلقت حیاط و اقیانوس کیهانی ساخته شده که همین مساله ارتباطات فرهنگی نزدیکی با منطقه زیستی خودمون ایجاد میکنه. اسم بازی از ترکیب دو کلمه آب و زو به معنای دانستن میاد که میتونه معنی اقیانوس خرد رو بده. آبزو از اون بازیای زیبای لیسته، از اون دسته عناوین که دلتون میخواد دسته رو رها کنید و تو تصاویر زیبا و سحرانگیزش غرق شید، بزنید به دل آبهای افسانهای و با الهه اقیانوس گپ و گفت کنید!
Man Eater
یمقدار از حال و هوای عرفانی و سماوی بازی قبلی دور شیم بزنیم به دل فیلم آروارههای اسپیلبرگ! سازندههای این بازی انگار از بچگی در آرزوی نزدیکی و دوستی با اون کوسه دهشتناک و غولتشن این فیلم بودن و بعد که دیدن رسیدن به آرزوشون ممکنه به بهای جونشون تموم شه، گفتن چه کاریه خوب، خودمون میایم یه آروارههای دیگه میسازیم. ولی از اونجایی که آدمای سادیست و مریضی بودن و به کوسههای درنده هم علاقه زیادی داشتن، نقش اصلی رو گذاشتن همون کوسه لعنتی و هدف بازی هم تیکه پاره کردن حداکثری هر آدمیزاد جنبنده و غیر جنبندهای که بشه با خشونتآمیزترین شکل ممکن اعضا و جواهر بدنش رو تکه و پاره کرد! بازی هم دقیقا تو همین خلاصه شده، شما به دوجین کوسه خفن با آپشنا و امکانات خفن! دسترسی دارید و هی باید برید آدم بخورید، هی تو آب تاب بخورید و باز آدم بخورید، اصلا رسالت شما رسیدن به اقیانوس سرخرنگ سری انیمه اونگلیانه، باید از شر این آبی لعنتی خلاص شید، سرخی همه جا رو باید بگیره، اصلا شاید پرسپولیسی بودن این سازندههای بازی آدمخوار! اگه بودن که چه روش عجیبی رو برای اعلام علاقه خودشون به این باشگاه انتخاب کردن!
The Legend of Zelda: The Wind Waker
تو این نسخه سری زلدا دنیا رو یه آب کانترست بالا براق سل شیدی! برداشته و شما با قایق کوچولو و دوستداشتنیتون باید جزیره به جزیره سفر کنید و دل به ماجراجوییهای متفاوت بزنید. تو این نسخه سری نینتندو مکانیکای کاملا تازهای به فرمول همیشگی سری اضافه کرد و ماجراجوییهای همیشکی لینک سبزپوش رو جذابتر از همیشه کرد. سفر روی آب از جزیره به جزیره حس معرکهای داره و تجربه دیدن یه خشکی یا یه نقطه سفیدرنگ در بستر شفاف آبی دریا حس معرکه کشف و شهودی داره که برای تجربه حس معرکش حتما باید Wind waker رو بازی کنید.
Uncharted 4: A Thief’s End
آنچارتد چهارم یه فصل افتتاحیه مشتی داره که وسط طوفان و رگبار مشغول کشتیرونی و تیراندازی هستید! بعد این افتتاحیه طوفانی بازی شما رو میبره به کلی عقبتر و شما میمونید که آقا چی شد این دریا و اقیانوس؟ بعد کلی بالا و پایین پریدن و شوخیهای نیت دریکی، در جستوجوی کنج افسانهای پادشاه دزدان دریایی دل رو به دریا میزنید و با برادرتون سم راهی مجموع جزایر سحرانگیزی میشید. دریا و جزایر استوایی آنچارتد چهار زیبان، خیلیم زیبان، انقدر زیبان که دلتون نمیخواد مرحله یکی دو ساعته رو تموم کنید و هی ول میگردید تو نقشه، هی بیخودی با کشتی تو اب تاب میخورید، شنا میکنید، جزیره گردی میکنید تا بلکی یمقدار بیشتر از این بهشت برین ساخته ناتی داگ بهرهمند شید.
Subnautica
این بازی شاید عظیمترین و متنوعترین دنیای زیرآبی این لیست رو به خودش اختصاص بده. شما تو یه بازی یه کاوشگر هستید که روی سطح سیارهای بیگانه سقوط کردید و حالا باید برای زندهموندن و بقا تلاش کنید. سیاره هم تا دلتون بخواد آب داره و حیات پر پروپیمونی زیر آب با دوجین موجودات عجیب و غریب بیگانه دریایی که یا سریع باهاتون دوست میشن یا سریعتر از اون قصد جونتون رو میکنن! شما هم باید با هر ماده و وسیلهای که توی این دنیای بیگانه پیدا میکنید برای خودتون وسایل مورد نظر برای بقا و کاوش رو درست کنید و بیشتر و حرفهای تر بگردید. سابناتیکا خود دریاست، خود قواصی و کشف و شهود حیات زیرآبیست، اگه نو منز اسکای شما رو برد به سیارات و کهکشانهای ناشناخته، این بازی شما رو میبره به اعماق آبهای اقیانوسی ناشناخته که وسعت و زیباییش به کیفیت تمامی اون سیارهها و کهکشانای یه شکله! پس بکنید لباسا رو دل و بزنید به دریا که کلی ماجرا پیش روتونه.
به، چه قسمت خیسی بود این قسمت! از سر و روش آب چکه میکنه. قشنگ مشخصه یسری از این بازیسازا ده هزار فرسنگ زیر دریای ژول ورن رو با عشق و علاقه خوندن و اومدن عین همون حالا و هوای استیمپانکی خفن رو حالا تو بازیاشون در بیارن! حتما نظر خودتون رو درمورد عناوین این مطلب و بازیای خیس و تری که بنظرتون جاشون تو لیست خالی بود رو هم حتما تو بخش کامنتا برای ما بنویسید. دم همتونم گرم.