چند بازی ویدیویی با حضور رپر ها

چند بازی ویدیویی با حضور رپر ها

اگه بخوای یه سبک موسیقی رو انتخاب کنید که بتونه خشونت موجود در دنیا رو به نمایش بکشه، کدوم سبک موسیقی رو انتخاب می‌کنید؟ شاید بعضی‌هاتون بگید هارد راک یا سبک متال اما هیشکی نمی‌تونه انکار کنه رپ اصولا سبکی هستش که بهتر از سبک‌های دیگه می‌تونه خشونت رو به مخاطب انتقال بده؛ مگر این که تا به حال موسیقی رپ گوش نداده باشید که خب خیلی عجیبه! یه شانس به این سبک بدید.

در گذشته و قبل از این سبک رپ به محبوبیت امروزش برسه، سازنده‌های بازی‌های ویدیویی برای این که بتونن خشونت تو یه صحنه رو نشون بدن، از موسیقی‌های متنی استفاده می‌کردن که المان‌های سبک راک و متال رو در خودش جا داده بود. اما به مرور زمان، استودیوهای بازی‌سازی بیشتر به تاثیر سبک موسیقی رپ پی بردن و به مرور زمان در بعضی از بازی‌ها دیدیم که از موسیقی سبک رپ استفاده شد.

اما استفاده از رپ به همینجا ختم نشد و بعضی از استودیوهای بازی‌سازی از رپرهای معروف تو بازی‌هاشون کمک گرفتن که این موضوع هم باعث محبوبیت این بازی‌ها شد و هم این که به رپرها کمک کرد تا به عنوان یک چهره محبوب‌تر تو دنیای بازی‌های ویدیویی شناخته بشن.

تو این مقاله از گیموشن آرت قراره بریم سراغ رپرهایی که تو بازی‌های ویدیویی حضور داشتن؛ این حضور می‌تونه هم به عنوان یک خواننده و آرتیست برای موسیقی متن بازی باشه و هم به عنوان یکی از شخصیت‌های فرعی یا حتی قابل بازی!

اسنوپ داگ (Snoop Dogg)

اسنوپ داگ

دیگه کسی هم مگه هست که اسنوپ داگ رو نشناسه؟ یکی از سیاه‌پوست‌های دوست داشتنی صنعت موسیقی و رپ که تا به امروز موسیقی‌های خیلی به یادموندنی رو منتشر کرده که البته این روزها این موسیقی‌ها رو خیلی تو میم‌ها و ویدیوهای کمدی می‌بینیم. اما نباید از یادمون ببریم که یه زمان همین آهنگایی که الان تو میم‌ها استفاده میشه، مثل بمب سر و صدا کردن.

اسنوپ داگ با دنیای بازی‌های ویدیویی غریبه نیست؛ البته نمیشه گفت که فقط بازی‌های ویدیویی. اسنوپ داگ تو سال‌های فعالیتش تو هر مدیومی که تونسته حاضر شده و یه اثری از خودش به جا گذاشته. تا جایی که حتی به گروه یوتیوبی Faze هم پیوست و یه مدت بازی‌های ویدیویی هم استریم می‌کرد که سکانس‌های جالبی رو رقم زد.

اولین باری که اسنوپ داگ تو یه بازی ویدیویی حاضر شد، مربوط به بازی True Crime: Streets of LA بود که می‌تونستید بعد از تموم کردن بازی شخصیت اسنوپ داگ رو آزاد کنید و کنترل این شخصیت رو در طول بازی به دست بگیرید. سال بعد، اسنوپ داگ تو بازی Def Jam: Fight For NY حاضر شد و این بار برخلاف بازی قبلی، نقش خودش یعنی اسنوپ داگ رو بازی کرد.

اسنوپ داگ بعدها تو بازی Tekken Tag Tournament 2، Call of Duty Ghosts و دو قسمت آخر Madden NFL هم بازی کرد و بارها اسکینش رو تو بازی کالاف دیوتی موبایل و وارزون هم دیدیم!

نلی (Nelly)

کلا بازی‌هایی که مربوط به بسکتبال هستند، یه نزدیکی غیرقابل انکاری با موسیقی‌های هیپ‌هاپ و رپ دارن. اصلا اگه بازی‌های بسکتبال هم فاصله بگیریم، میشه گفت که کلا ورزش بسکتبال به خصوص لیگ حرفه‌ای NBA هم همین وضعیت رو دارن و خیلی از رپرها رو می‌بینیم که تیم مورد علاقه بسکتبال خودشون رو دارن و تو ورزشگاه حاضر میشن که بازی تیم مورد علاقشون رو ببینن.

بازی‌های بسکتبال به خصوص سری NBA هم بارها نشون داده که به این سبک و نزدیکیش با ورزش بسکتبال احترام میزاره. به همین خاطره که بارها تو این فرنچایز ورزشی شاهد اضافه شدن موسیقی رپ به عنوان موسیقی متن بودیم و طی این مدت آرتیست‌های زیادی بودن که یه جوری خودشون رو داخل آلبوم موسیقی متن این بازی جا دادن.

اما یکی از رپرهایی که به خوبی تونست این کار رو انجام بده، رپر معروف Nelly بود که تو بازی NBA Street Vol.2 حضور پیدا کرد که یکی از ترک‌های قدیمی اما منتشر نشدش تو این بازی پیدا میشه. جالب اینه که تو این بازی می‌تونستید کنترل شخصیت نلی رو به دست بگیرید و باهاش بسکتبال بازی کنید که سورپرایز جذابی بود.

ردمن (Redman)

ردمن از اون رپرهایی هستش که در طی دوران حرفه‌ایش، تونست خودش رو به هالیوود هم نزدیک کنه و میشه گفت که کارنامه کاری موفقی تو فیلم‌های سینمایی داشته. حتی بعضی‌ها معقتد هستن که کارنامه کاریش در زمینه بازیگری بهتر از رپ خوندن و حرفه موسیقاییش بوده که دیگه این رو باید بسپاریم به عهده مخاطب‌ها که بخوان راجع به این موضوع تصمیم بگیرن.

ردمن به جز موسیقی و فیلم، داخل بازی‌های ویدیویی هم حضور پیدا کرده. اولین باری که ردمن رو داخل یه بازی ویدیویی دیدم، مربوط به بازی NBA 2K1 بود که برای کنسول سگا دریمکست منتشر شد که به عنوان یه پلیر مخفی تو بازی ظاهر میشه. بعد از این بازی، ردمن تو هر چهار بازی اصلی فرنچایز Def Jam ظاهر میشه که هم تو این بازی‌ها موسیقی خودش رو داره و هم می‌تونید کاراکتر ردمن رو کنترل کنید.

به جز این، موسیقی ردمن تو بازی‌های ویدیویی دیگه هم پیدا میشه. مثلا تو بازی True Crime: New York City یه موسیقی خیلی خفن از رد من وجود داره و درست مثل اسنوپ داگ تو این بازی، بعد از تموم کردن بازی می‌تونید شخصیت رد من رو تو بازی باز کنید و این شخصیت رو کنترل کنید. بعد از این بازی هم، ردمن تو بازی NBA2K6 چند ترک اورجینال و جذاب رو منتشر کرد و جز چندین رپری هستش که تو این بازی قابل کنترله.

امینم (Eminem)

دیگه اگه یه رپر خارجی باشه که همه ما ایرانی‌ها خوب بشناسیمش، امینم یعنی پروردگار رپ هستش که بر خلاف شخصیت درونگرا و در کمال تعجب، خجالتی که امینم داره، اما تو مدیوم‌های دیگه‌ای جز موسیقی حضور پیدا کرده. حتی یکی از بهترین فیلم‌های سینمایی که یکی از رپرها توش بازی کرده یعنی 8 Miles هم بازیگر نقش اصلیش امینم هستش. پس می‌تونیم مطمئن باشیم که امینم به خوبی می‌تونه از پس حضور تو صنعت بازی‌های ویدیویی هم بر بیاد.

اما متاسفانه امینم فقط تو دو بازی حضور پیدا کرده که اولی بازی 50 Cent: Bulletproof هستش که برای PS2, Xbox و PSP منتشر شد. تو این بازی، امینم نقش یه کاراگاه فاسد به اسم کارآگاه مک ویکار رو بازی می‌کنه که از پس اجرای این نقش خیلی خوب برمیاد. صدای جالب امینم تو این بازی انقدر آشناس که این حس بهمون دست میده که هر لحظه ممکنه شروع کنه به رپ خوندن.

به جز این، امینم تو یه بازی دیگه ظاهر شد که مربوط به یه بازی ویدیویی نیست و این بار سراغ یه بازی موبایلی به اسم Shady Wars میره که این بازی اختصاصا برای امینم ساخته شده و این بازی همکاری امینم با استودیوی Music Powered Gamesهستش. تو این بازی چندتا از ترکهای مطرح و دوست داشتنی امینم هم قرار گرفته اما از لحاظ گیمپلی بازی خیلی ساده‌ای هستش و نمیشه به عنوان یکی از بهترین اثرهای مربوط به این رپر حساب کرد.

کلن وو تانگ (The Wu-Tang Clan)

البته امینم تنها رپری نیست که بازی ویدیویی مربوط به خودش رو منتشر کرد؛ امینم حتی اولین رپری نیست که این کار رو انجام داد. اولین رپر یا بهتره بگم رپرهایی که این کار رو انجام دادن، اعضای گروه رپری وو تانگ هستند که در اواخر سال ۱۹۹۹ یه بازی سه بعدی مبارزه‌ای به اسم Wu-Tang: Shaolin Style برای کنسول پلی‌استیشسن منتشر کردن. اما در کمال تعجب باید بگیم که این بازی واقعا بازی جذابی بود که به جز یه سری ایرادهای فنی مثل افت فریم، گیمپلی خیلی جذابی رو ارائه می‌داد.

شما تو این بازی کنترل یک کلن مبارز‌های MMA رو برعهده می‌گیرید که باید با افراد زیادی در شهر نیویورک مبارزه کنن تا بتونن رییس خودشون رو که توسط یه فرد خبیث دزدیده شده، نجات بدن. از اونجا که رپرهای کلن وو تانگ به آهنگ‌های خشنشون معروف هستن، باید انتظار یه بازی خشن هم داشته باشید.

این بازی انقدر خشن بود که در صورت عادی به نسخه سانسور شده دسترسی داشتید و برای این که بتونید ورژن کامل و سانسور نشده رو تجربه کنید، باید یه کد خاصی رو به بازی وارد می‌کردید که بتونید صحنه‌های خشن بازی رو ببینید. البته این بازی خیلی قدیمیه اما احتمالا بعضی از گیمرهای قدیمی بازی رو بدون این که بدونن مربوط به گروه رپری وو تانگ هستش، تجربش کردن.

فیفتی سنت (50 Cent)

فیفتی سنت قطعا یکی از موفق‌ترین آرتیست‌های مدرن محسوب میشه. نه تنها اسنوپ داگ تو دنیای رپ ترکوند و موزیکایی که منتشر کرد هر کدوم یه مگاهیت واسه خودشون محسوب میشدن، بلکه خیلی زود اسنوپ داگ فهمید که می‌تونه پول زیادی رو از دنیای فیلم‌های هالیوودی به جیب بزنه و به همین خاطر نه تنها چندتا فیلم به تهیه‌کنندگی خودش ساخت، بلکه تو چند فیلم دیگه هم به عنوان بازیگر حضور پیدا کرد و مردم همه بخاطر وجود فیفتی سنت، به تماشای این فیلم‌ها می‌رفتن و فیلم‌های اسنوپ داگ کلی بلیت میفروخت.

اما فیفتی سنت همینجا متوقف نشد و خیلی زود راهش رو به دنیای بازی‌های ویدیویی پیدا کرد و دو بازی رو به تهیه کنندگی خودش ساخت که خودش پروتاگونیست اول این بازی بود. اولین بازی 50 Cent: Bulletproof و دومین بازی 50 Cent: Blood on the Sand بود که جفت بازی‌ها هم استقبال خوبی ازشون شد اما اگه بخوایم به طور کلی یه بازی رو موفق‌تر از بازی دیگه بدونیم، باید بازی اول یعنی بولت پروف رو برنده بدونیم.

بازی اول فیفتی سنت رو تو یه موقعیت خطرناک قرار میده که تحت تیراندازی چند گانگستر قرار میگیره و حالا فیفتی سنت باید برگرده به بازی و انتقامش رو از این تیراندازها بگیره که پلیر رو وارد یه اکشن بسیار خوش‌ساخت و تمیز می‌کنه. بازی دوم هم یه بازی اکشن هستش اما دیگه راجع به انتقام نیست. این بار فیفتی سنت داخل یه کنسرته که به جونش سوقصد میشه و حالا باید حواسش باشه که اتفاقات دفعه قبل براش رخ نده.

داکتر دره (Dr. Dre)

داکتر دره یا همون دکتر دره که در حقیقت اسم اصلیش آندره یانگ هستش، یکی از اولین چهره‌های معروف رپ و هیپ‌هاپ هستش که به بیت‌های معروفش برای رپرهای بزرگ و البته گروه NWA معروفه. دره زمانی که هیچکس فکر نمی‌کرد که روزی رپرها بتونن تو جامعه پذیرفته بشن، به یکی از سلبریتی‌های خیلی معروف تبدیل شد که تو فیلم‌های سینمایی زیادی ایفای نقش کرد و برای فیلم‌های مهمی موسیقی متن ساخت.

اما اگه فکر می‌کنید ماجراجویی دکتر دره همینجا تموم میشه، باید بگم که اشتباه کردید. تا به حال دکتر دره تو دو بازی ویدیویی به صورت مستقیم حضور پیدا کرده هم از چهره و هم از صدای این رپر معروف استفاده شده. اولین بار تو بازی 50 Cent: Bulletproof بود که به خاطر رفاقت فیفتی سنت و دکتر دره، این رپر در نقش یه قاچاقچی اسلحه به اسم گریز حضور پیدا میکنه که باید اعتراف کرد حضور طوفانی هم داشت.

اما آخرین حضور دکتر دره تو دنیای بازی‌های ویدیویی به همین چند وقت پیش برمیگرده که تو یکی از دی ال سی‌های بازی جی تی ای آنلاین یعنی دی ال سی Cayo Perico Heist حاضر میشه که البته متاسفانه برخلاف تبلیغات راکستار، خیلی نقش پررنگی تو این دی ال سی نداره و فقط تو بخش ابتدایی این بازی ظاهر میشه. نکته جالب اینه که دکتر دره جز ۴ سبلریتی هستش که تو این دی ال سی حضور داره. اما خبر خوب اینه که اسنوپ داگ تایید کرده که دره در حال ساخت آهنگ برای قسمت بعدی جی تی ای یعنی GTA 6 هستش و باید ببینیم که بازم شاهد بازگشت این شخصیت تو فرنچایز جی تی ای هستیم یا نه.

لیل جون (Lil Jon)

فرنچایز اسکیت سواری تونی هاک به نوبه خودش موفق‌ترین بازی مربوط به اسکیت و دوچرخه سواری محسوب می‌شه که طی چندین قسمتی که تا به حال از این بازی منتشر شده، سازنده‌ها همیشه مهمون‌های جالبی رو به عنوان شخصیت‌های قابل کنترل به بازی اضافه کردن که خیلی از این شخصیت‌ها، در حقیقت ابرقهرمان‌ دنیای مارول و دی سی هستن. البته سازنده‌های تونی هاک چند بار هم به خواننده‌های رپ سر زدن اما خواننده رپی که بیشتر از هر کسی مورد استقبال قرار گرفت، لیل جون بود که خودش هم تو دنیای واقعی یه اسکیت‌باز حرفه‌ای هستش.

انقدر استقبال از لیل جون بالا بود که این رپر حتی تو نسخه ریمیک این بازی هم حضور پیدا کرد و یکی از شخصیت‌هایی هستش که بیشترین پلی‌تایم رو در اختیار داره. قبل از لیل جون سلبریتی‌های دیگه مثل جک بلک و البته خواننده گروه متالیکا یعنی جیمز هتفیلد حضور پیدا کردن که هر دو شخصیت طرفدارهای خودشون رو داشتن اما لیل جون بدون شک کاپ قهرمانی محبوب‌ترین مهمان موزیسین بازی‌های تونی هاک رو در اختیار میگیره.

برای این که می‌تونستید به این شخصیت دسترسی داشته باشید، باید بخش داستانی بازی رو اول به اتمام می‌رسوندید تا بتونید این شخصیت قابل کنترل رو در اختیار بگیرید. اما خب، سازنده‌ها یه رمز هم تو بازی قرار داده بودن و با نوشتن hip2Dhop می‌تونستید قبل از این که بخواید داستان رو تموم کنید و با چیت زدن، این شخصیت رو آزاد کنید.

کانیه وست (Kanye West)

کانیه وست از اون رپرهایی هستش که با وجود تمام تغییرات و جریان‌سازی‌هایی که تو دنیای موسیقی و رپ ایجاد کرد، اما خیلی زود خودش رو فقط از یه رپر بودن جدا کرد و با برندهای بزرگ دنیا مثل آدیداس قرارداد بست. البته کانیه وست رو خیلی‌ها به خاطر غرور عجیبش و البته صحبت‌های توهین‌آمیزی که بعضی اوقات انجام میده میشناسنش. اما خب نمیتونیم کتمان کنیم که کانیه وست یه سوپر استار خیلی بزرگه که حضورش تو هر مدیومی می‌تونه تاثیر بسزایی تو اون مدیوم بزاره.

با این که کانیه وست یه سوپر استاره و یه سلبریتی خیلی بزرگ محسوب می‌شه، اما به طرز عجیبی تو فیلم‌ها و بازی‌های خیلی کمی حضور داشته. یکی از بازی‌هایی که کانیه وست داخلش حضور داشته، مربوط به بازی فرنچایز NBA هستش که توسط الکترونیک آرتز ساخته شده اما این تنها عنوان بسکتبالی نیست که کانیه وست داخلش حضور داشته. داخل بازی 2K10 که توسط کمپانی 2K ساخته شده، کانیه وست کنار سلبریتی و رپرهای دیگه مثل توییستا، پیت بول و د گیم حضور پیدا می‌کنه.

علاوه به این حضور، کانیه وست داخل بازی NBA 2K10، یک آهنگ خیلی جذاب به اسم Amazing هم قرار داده که یکی از ساندترک‌های محبوب این بازی هستش و به خاطر طرفدارهای زیادی که کانیه وست تو این بازی به دست آورد، قطعا می‌تونیم وست رو توی این لیست قرار بدیم.

باستا رایمز (Busta Rhymes)

یه جنگ قدیمی بین طرفدارهای رپ وجود داره؛ خیلی‌ها معتقد هستن که امینم سریع‌ترین رپر دنیاست اما خیلی‌های دیگه هم معتقد هستن که در حقیقت این باستا رایمز هستش که سریع‌ترین رپر جهانه. البته این دعواها بین سفید پوست‌ها و سیاه‌پوست‌هایی هستش که رپ رو دنبال می‌کنن. به گفته بعضی از رپرهای بزرگ مثل فیفتی سنت و داکتر دره که خودشون هم سیاه‌پوست هستن، سیاه‌پوستا نمی‌تونن بپذیرن که یه سفید پوست بتونه انقدر تکنیکی و سریع رپ بخونه و به خاطر همینه که خیلی از سیاه‌پوست‌ها همیشه طرف باستا رایمز رو میگیرن.

اما خب باستار رایمز به جز محبوبیتی که توی دنیای رپ داره، تو مدیوم‌های دیگه هم حضور پیدا کرده. به جز پادکست‌های بی‌شماری که این رپر حاضر شده، باستا رایمز داخل بازی‌ ویدیویی معروفی به اسم Celebrity Deathmatch هم جز شخصیت‌های قابل کنترل بوده. البته سلبریتی دثمچ در حقیقت یه برنامه داخل شبکه MTV بوده که توی این برنامه سلبریتی‌های معروف که به حالت آدم خمیری درآورده شدن با همدیگه مبارزه می‌کردن.

سال ۲۰۰۳، شبکه MTV سرمایه‌گذاری انجام داد و بازی به همین نام رو منتشر کرد که داخلش می‌تونستید سلبریتی‌های مختلف رو کنترل کنید و داخل یه رینگ بکس، با این شخصیت‌های معروف مبارزه کنید که گیمپلی خیلی جذابی رو هم رقم میزد. باستا رایمز یکی از شخصیت‌های موجود در این بازی بود که خیلی از پلیرها این شخحصیت رو انتخاب می‌کردن.

البته این رپر فقط تو بازی Celebrity Deathmatch نبود و داخل فرنچایز Def Jam هم یکی از شخصیت‌های قابل کنترل بود و چندتا از آهنگ‌های باستا رایمز تو این بازی قرار گرفته بود که حضور این شخصیت رو بسیار ارزشمندتر می‌کرد.

جی کول (J. Cole)

جی کول یکی دیگه از رپرهایی هستش که به دنیای بازی‌های ویدیویی قدم گذاشت. جی کول چند سال گذشته خیلی خوب تو موسیقی جلو رفته و تو سال ۲۰۲۰ گرمی بهترین اجرای رپ رو به دست آورد و تو سال ۲۰۲۱ و برای آلبوم آخرش که منتشر شده هم چند نامزدی گرمی و چندین جایزه از جشنواره‌های مختلف رو به دست آورد. خلاصه اوضاع برای جی کول ۳۷ ساله خیلی خوب پیش میره و خب احساس کرد که شاید باید یه ورودی هم به دنیای بازی‌های ویدیویی بزنه.

از اونجا که جی کول یکی از طرفدارهای سرسخت بسکتبال هستش، احتمالا بتونید حدس بزنید که وارد چه فرنچایزی شده!‌ البته این بار دیگه خیلی عقب نمی‌ریم و جی کول در کنار جک هارلو که هر دوشون از طرفدارهای بسکتبال هستند، به عنوان رپر‌هایی که شخصیت قابل بازی هم هستن، به بازی NBA 2K23 اضافه شدن و علاوه بر اون، موسیقی جی کول داخل این بازی قرار داره که اگه طرفدار جی کول باشید، قطعا براتون لذت بخشه.

البته این رپر تو بازی NBA 2K23 فراتر از بقیه رپرها میره؛ تو این بازی سازنده‌ها جی کول رو روی کاور اصلی نسخه The Dreamer قرار دادن و هم‌چنین می‌تونید تو بخش Career Mode با این رپر یه داستان جذاب رو تجربه کنید. ماجرا از این قراره که تو دنیای واقعی، جی کول قصد داشت که یه بسکتبالیست بشه و حتی دوران دبیرستان تمام تمرکزش رو روی این موضوع گذاشت اما خب به خاطر محبوبیتی که توی رپ و در سال ۲۰۱۱ پیدا کرد، خیلی نتونست درست این هدف رو ادامه بده.

پایان بندی

این هم چند تا از رپر معروف که توی دوران کاریشون یک یا چند بار تو بازی‌های ویدیویی حضور پیدا کردن. حالا این حضور می‌تونه مربوط به حضور فیزیکی تو بازی‌ها باشه یا این که یک یا چند ترک معروفشون داخل بازی‌ها هستش.

نظر شما راجع به حضور این رپرها تو دنیای بازی‌های ویدیویی چیه؟ حالا سه تا سوال اصلی باقی میم‌ونه؟ کدوم یکی از این رپرها بهترین حضور رو داشته؟ دوست دارید در آینده کدوم رپر رو تو دنیای بازی‌های ویدیویی ببینید و این که رپر دیگه‌ای هستش که ما تو این لیست جا انداخته باشیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در رسانه های دیگر دنبال کنید