آیا گاد آف وار بعدی در مصر است؟

آیا گاد آف وار بعدی در مصر است؟

همونطور که می‌دونید استودیوی سانتا مونیکا یه زمانی قبل از انتشار ریبوت God of War  تو سال ۲۰۱۸، قصد داشته داستان ادامه‌ی این سری رو تو مصر باستان روایت کنه. یا بهتره بگیم دوران نخستین امپراطوری در تاریخ مصر باستان، که مصریان اون دوران با اسم Kemet  به این دوره اشاره می‌کردن.

اینطور که معلومه، ظاهرا استودیوی سانتا مونیکا ایده‌ی خدای جنگ مصری رو خیلی جدی گرفته بوده و حتی بخش زیادی از پروژه رو هم انجام داده بود. برای مثال وقتی خبر ایده‌ی مصر تو فضای مجازی پخش شد، کوری بارلوگ، کارگردان ریبوت God of War  یه ویدئوی کوتاه به اشتراک گذاشت و تریلر رونمایی از بازی رو که مخصوص پروژه‌ی مصر طراحی شده بود بهمون نشون داد. اما در نهایت این کمبود ایده یا کاراکترهای جالب بین خدایان مصری نبوده که باعث شده پروژه کنسل بشه، بلکه عوض شدن پروژه و انتقال داستان به اساطیر نورس، صرفا به این دلیل بوده که اعضای تیم سانتا مونیکا، نسبت به اساطیر نورس هیجان و علاقه‌ی بیشتری داشتن و قاعدتا با انرژی بیشتری براش وقت می‌ذاشتن. در حالی که پروژه‌ی مصر اونقدرا هم مورد علاقه‌ی اکثریت تیم نبوده. واسه همین در نهایت برای اینکه تیم سازنده بتونه به بهترین شکل ممکن مهارت‌های خودش رو به کار بگیره، تصمیم میگیرن به جای مصر روی اساطیر نورس کار کنن.

با این وجود اما هیچوقت رد پای پروژه‌ی مصری به طور کامل از دنیای بازی حذف نشد. در عوض تو God of War 2016  دیدیم که علاوه بر دنیای نورس و یونان، به دک قلمروی دیگه هم اشاره میشه که یکی از اون‌ها بدون شک مصر باستانه و مورد بعدی هم به عبارتی قلمروی اساطیر ژاپنیه. حالا که کار کریتوس با اساطیر نورس تموم شده، زیاد دور از ذهن نیست که سانتا مونیکا بخواد ادامه‌ی داستان رو تو مصر باستان روایت کنه. حالا که تیم سازنده همه‌ی ایده‌هاشون رو در رابطه با اساطیر نورس اجرا کردن، به نظر می‌رسه وقتش رسیده تا به همون پروژه‌ی مصری برگردن و سفر کریتوس به مصر باستان رو روایت کنن. در ادامه می‌خوایم به بررسی این موضوع بپردازیم که با ورود کریتوس به اساطیر مصر، چه شخصیت‌هایی سر راهش قرار می‌گیرن و در صورت وقوع جنگ با خدایان مصری، با چه اشخاصی روبرو میشیم؟

اولین نکته‌ای که باید بهش توجه داشته باشیم اینه که قطعا بین خدایان قدرتمند مصری، اشخاصی مثل اودین یا زئوس وجود دارن که اطلاعات خیلی زیادی از قلمروهای اطراف خودشون دارن و اخبار مهم این سرزمین‌ها رو دنبال می‌کنن. برای همین قطعا بین خدایان مصری، هستن افرادی که به خوبی از گذشته‌ی کریتوس باخبرن و می‌دونن هر قلمرویی که کریتوس داخلش پا گذاشته، بعد از مدتی به طور کامل نابود شده و خدایانش از بین رفتن. برای همین نمیشه انتظار داشت خدایان مصری استقبال خوبی از کریتوس داشته باشن و احتمالا در اولین لحظه‌ی ورود کریتوس به این سرزمین، با قصد کشتنش به سمتش حرکت می‌کنن.

از طرف دیگه ممکنه نحوه‌ی ورود کریتوس به مصر به شکل کاملا متفاوتی رقم بخوره. آخرای God of War Ragnarok  دیدیم که آترئوس و انگره‌بودا با هدف پیدا کردن بقیه‌ی غول‌ها، تصمیم میگیرن به سرزمین‌های دیگه سفر کنن. ممکنه داستان اینجوری رقم بخوره که آترئوس وارد مصر میشه و اونجا حسابی واسه خودش دردسر درست میکنه. بعدش هم کریتوس مجبور میشه برای کمک کردن بهش با میمیر به مصر سفر کنه.

اما در صورت ورود کریتوس به مصر، چه خدایانی در مقابلش قرار می‌گیرن؟ یا بهتره بگیم اگه خدای جنگ مصری ساخته بشه، از وجود کدوم یک از خدایان تو این بازی اطمینان داریم؟

ANHUR

آنهور، خدای جنگ در بین خدایان مصریه که در قامت یک شیر انسان‌نمای جنگجو ظاهر میشه. آنهور فرزند Ra  خدای خورشید و قدرتمندترین خدای مصر باستانه و اسطوره‌شناسان اغلب اون رو معادل آرس (Ares  ) در اساطیر یونان می‌دونن. سلاح اصلی آنهور یه نیزه‌ی بزرگه و همیشه دستورات خودش رو به طور مستقیم از Ra  دریافت می‌کنه. اما Ra  دقیقا کیه و کجای داستان می‌تونه قرار بگیره؟

Ra

خدای خورشید و فرمانروای آسمان، زمین و جهان زیرین. سر Ra  به شکل سر شاهین تصویر شده و بالای سرش همیشه یه دیسک بزرگ طلایی دیده میشه که نشون‌دهنده‌ی خورشیده. توجه داشته باشید که ممکنه از نگاه سانتا مونیکا، مثل باور خیلی دیگه از مورخین و تاریخ شناسان، پادشاهان باستانی هم به طور همزمان با خدایان در سرزمین مصر حضور داشته باشن. برای همین ممکنه تو دنیای بازی علاوه بر خدایان، در ابتدا با پادشاهان قدرتمند اون زمان که همون فراعنه هستن ملاقات کنیم. به عقیده‌ی مصریان، فراعنه نه انسان، بلکه نیمه‌انسان نیمه‌خدا بودن و فرزندان مشترک خدایان و انسان‌ها به حساب میان.

Ra  برای اینکه مطمئن بشه قلمروی خودش هم مثل قلمروهای یونان و نورس توسط کریتوس نابود نمیشه، تمام تلاشش رو می‌کنه تا جلوی کریتوس رو بگیره. و برای انجام این کار هم فرزندان زیادی داره که آنهور فقط یکی از اوناست. یکی دیگه از متحدین Ra  که قطعا در صورت ورود کریتوس به مصر، چالش زیادی براش ایجاد می‌کنه، بدون شک ست (Seth  ) خواهد بود. خدای بیابان‌ها، طوفان‌ها، بی‌نظمی و خشونت. که رابطه‌ی نزدیکی هم با Ra  داره. همونطور که تو اساطیر نورس اودین با یورمانگاندر که یک مار غول پیکر بود دشمنی داشت و از ثور برای شکست دادنش کمک گرفت. تو اساطیر مصر هم Apopis  رو داریم که یه مار بزرگ و غول‌پیکره که به ارباب هرج و مرج معروف شده و دشمن اصلی Ra  به حساب میاد. در نهایت Ra  به کمک ست موفق میشه تا آپوپیس رو شکست بده.

پس تا اینجای کار متوجه شدیم که اگه کریتوس وارد قلمروی مصر باستان بشه، احتمالا Seth  و آنهور اولین خدایانی هستن که برای متوقف کردنش اعزام میشن. البته که داستان Seth  و دشمنیش با Osiris  اونقدی جذاب هست که سانتا مونیکا بخواد یه بازی اختصاصی فقط در رابطه با اتفاقات مربوط به این شخصیت بسازه. برای مثال همچین روایتی رو تصور کنید که به طور کامل بر اساس داستان ست و اوسیریس شکل گرفته:

ست مدت زیادی با اوسیریس می‌جنگه تا خودش رو به فرمانروای اصلی مصر تبدیل کنه. اون در نهایت موفق میشه اوسیریس رو شکست بده. اما همسر اوسیریس یعنی ISIS  با کریتوس همکاری می‌کنه تا روح اوسیریس رو در کالبد شخص جدیدی به اسم هوروس به زندگی برگردونه تا کریتوس با کمک اون بتونه ست رو شکست بده. همین ماجرای ست و اوسیریس خودش به تنهایی می‌تونه اتفاقات خط داستانی یه God of War  کامل رو پوشش بده. در کل اگه سانتا مونیکا داستان بازی رو تو مصر ادامه بده، میشه مطمئن بود که ست قطعا یکی از دشمن‌های اصلی کریتوس خواهد بود. ست به مرور زمان در طول ادوار مصر باستان، از محبوبیتش کم شده و در نهایت تبدیل شده به یه خدای شرور که حتی تو خیلی از موارد اون رو به خدای فاتحین مصر از جمله ایرانی‌ها نسبت دادن. رویه‌ی بازی‌های قبلی God of War  هم معمولا به همین شکل بوده و داستان بازی‌ها بیشتر روی خدایانی تمرکز کرده که به مرور زمان شرور شدن و دارن از صحنه‌ی قدرت کنار رونده میشن. به همین دلیل ست یکی از اشخاصیه که در صورت به وقوع پیوستن خدای جنگ مصری، حتما باهاش ملاقات خواهیم کرد.

اگه God of War  مصری واقعا درحال تولید باشه، ست، آنهور و را، از جمله خدایانی هستن که قطعا تو بازی باهاشون روبرو میشیم. برای همین دیگه وقتتون رو با معرفی همه‌ی خدایان مصری هدر ندادیم و فقط سراغ مواردی رفتیم که می‌دونیم در صورت انتشار همچین بازی‌ای، قطعا تو داستان حضور دارن. در هر صورت اصلا نمیشه ذهن خلاق نویسنده‌های سانتا مونیکا رو دست کم گرفت. سابقه‌ی این تیم ثابت کرده که اصلا اقتباس‌های تاریخی و اسطوره‌ای خودشون رو دست کم نمی‌گیرن و وقت زیادی رو صرف مطالعه در مورد خدایان مختلف و شخصیت‌های اطرافشون می‌کنن. امیدواریم هرچه زودتر سانتا مونیکا از پروژه‌ی بعدی خودش رونمایی کنه تا ببینیم آیا واقعا قراره شاهد نبرد کریتوس با خدایان مصری باشیم یا نه؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در رسانه های دیگر دنبال کنید