اگه بخوایم بهترین ریمیکهای منتشر شده تو چند سال اخیر رو پیدا کنیم، قبل از هرکاری باید ببینیم دقیقا یه ریمیک خوب چه ویژگیهایی داره یا اصلا هدف از ریمیک کردن بازیها چیه؟ یه بازی وقتی ریمیک میشه که سالهای زیادی از انتشارش گذشته و اغلب از لحاظ فنی یا ظاهری و حتی مکانیزمهای گیمپلی، کاملا منقضی شدن و نمیشه از گیمرهای امروزی که اینهمه بازیهای خوب تو سالهای اخیر بازی کردن، انتظار داشت بازیهای 20 یا 30 سال پیش رو بازی کنن. واسه همین استودیوهای مختلف هرچند وقت یک بار شاهکارهای قدیمی خودشون رو دوباره بازسازی میکنن تا به گیمرهای امروزی که اون زمان فرصت تجربهی نسخه ارجینال رو نداشتن، یه فرصت جدید برای تجربهی نسخهی بهروزشده و مدرن اون بازی برن. پس با همین دستور عمل، میریم تا چندتا از بهترین ریمیکهای چند سال اخیر تو دنیای گیم رو مرور کنیم.
فهرست محتوا
Demon’s Souls
شاید وقتی که استودیوی FromSoftware نسخهی ارجینال بازی Demon’s Souls رو میساخت، روحش هم خبر نداشت که یه روز قراره این ایدههای عجیب و غریب و بازیهای خیلی سختشون، مورد استقبال همهی گیمرها تو سرتاسر جهان قرار بگیره و چند سال بعد، به عنوان یکی از بهترین استودیوهای بازیسازی در جهان شناخته بشه. یجورایی میشه گفت تمام اون ایدههای مربوط به دراپ شدن XPها با مردن بازیکن، مکانیزم محدود آیتمهای احیاکننده و از همه مهمتر، باس فایتهای کلیدی و چالشبرانگیز، همگی برای اولین بار تو بازی Demon’s Souls ظاهر شدن. به همین دلیل اگه شما هم به هر شیوهای از طریق یکی از بازیهای ساخته شده توسط این استودیو، مجذوب سبک منحصر به فرد و چالشی اونها شدید، بهتره حتما ریمیک سال 2020 این بازی رو که سونی همزمان با عرضهی کنسول PS5 به صورت انحصاری برای این کنسول منتشر کرد، تجربه کنید. ریمیک Demon’s Souls هم مثل بقیهی بازیهایی که جلوتر معرفیشون میکنیم، مصداق بارز ریمیکهایی هستن که گیمرهای امروزی رو با شاهکارهای باارزش قدیمی آشنا میکنن.
Legend of Zelda: Link’s Awakening
بازی Legend of Zelda: Link’s Awakening دقیقا یکی از اون بازیهایی بود که کسی فکر نمیکرد واقعا نیازی به ریمیک کردنش باشه، اما نینتندو با یه تصمیم غافلگیرکننده تصمیم به ریمیک کردن این بازی گرفت تا اون رو با یه فرم مدرن و امروزیتر در دسترس کاربرای کنسول نینتندو سوئیچ قرار بده. اگه شما هم از جمله گیمرهای علاقمند به کنسول نینتندو سوئیچ باشید، خیلی خوب میدونید که یکی از دلایل اصلی استفاده از این کنسول، بازیهایی هستن که خود نینتندو با همکاری استودیوهای فرستپارتی خودش تولید میکنه. تو مدت زمان بعد از انتشار بازی Legend of Zelda: Breath of The Wild تا زمانی که نینتندو دنبالهی این بازی تاریخساز نقشآفرینی رو منتشر کنه، ریمیک نسخه Link’s Awakening یکی از هوشمنداتهترین کارهایی بود که نینتندو میتونست انجام بده. اصلا Link’s Awakening رو به خودی خود میشه یکی از متفاوتترین نسخههای چند وقت اخیر تو سری زلدا دونست که مسیر کاملا متفاوتی رو در مقایسه با نسخههای بزرگ اخیر طی کرده و اتفاقا تونسته مثل خیلی دیگه از بازیهای انحصاری نینتندو، سرگرم کننده ظاهر بشه و حسابی بترکونه. پس شما هم اگه به کنسول نینتندو سوئیچ دسترسی دارید حتما اون رو تجربه کنید.
Crash N-Sane Trilogy
هممون میدونیم که نسخههای قدیمی سری کرش بندیکوت (Crash Bandicoot) یکی از سرگرمکنندهترین و خاطرهسازترین بازیهایی بودن که ما دهه هفتادیا و حتی شصتیا، اون قدیما رو کنسول پلیاستیشن1 بازی میکردیم. اصلا مگه میشه بچگیتو تو ایران سپری کرده باشی و هیچ خاطرهای با پلیاستیشن1 و سه لبه کرش بندیکوت نداشته باشی؟! راستشو بخواید تا قبل از اینکه این ریمیک سهگانه یا همون سه لبهی خودمون منتشر بشه، خیلی دلم میسوخت که چرا این گیمرهای کم سن و سال امروزی نباید فرصت تجربهی اون شاهکار قدیمی رو داشته باشن؟ تا اینکه بالاخره اکتیویژن از خر شیطون اومد پایین و تصمیم گرفت یه کاری با این فرنچایز پرطرفدار انجام بده. خلاصه اینجوری شد که ریمیک سهگانه کلاسیک کرش بندیکوت با اسم Crash N-Sane Trilogy منتشر شد و همهی گیمرها رو از جمله گیمرهای جوون امروزی و همچنین گیمرهای بزرگسالتری که اون قدیمها شیفتهی کرش بندیکوت بودن، جذب خودش کرد و به شرکتهایی مثل اکتیویژن و سونی ثابت کرد که تاریخ انقضای این بازیهای قدیمی هنوز تموم نشده و این حق گیمرهای امروزیه که با تکنولوژیهای مدرن نسلهای جدید، شاهکارهای جریانساز قدیمی رو تجربه کنن.
Resident Evil
بعضی وقتها به عنوان گیمرهایی که تقریبا تو دوران طلایی صنعت گیم وارد این عرصه شدیم و شروع به بازی کردن، خیلی خوبه که بریم سراغ بازیهای خیلی خیلی قدیمی. بازیهایی که یه جورایی بیس اصلی این صنعت رو پیریزی کردن و باعث شکل گرفتن خیلی از سبکهای اصلی و پرطرفدار امروزی شدن. حالا چه بهتر که سازندههای این بازیها بیان بازی قدیمی خودشون رو طوری ریمیک کنن که کلیت بازی رو اصلا تغییر ندن و گیمپلی رو همونطوری که هست دستنخورده باقی بذارن، اما در عوض مدلسازی کاراکترها و محیط بازی رو از اول انجام بدن و بازی رو با استفاده از یه انجین کاملا مدرن و امروزی بازسازی کنن. ریمیک اولین نسخه از سری Resident Evil دقیقا یکی از همین بازیهاست. شما با تجربهی این بازی میتونید بفهمید که 30 سال پیش، تصویر ذهنی گیمرها از بازیهای اکشن و ترسناک چه شکلی بوده؟ قبل از اینکه بازیهای سوم شخص و اول شخص انقدر همهگیر بشن، نشونهگیری و شلیک کردن با اسلحه به چه شکلی انجام میشده؟ شما با تجربهی ریمیک Resident Evil وارد یه ماشین زمان میشید و روزهای اول صنعت گیم رو تجربه میکنید. کپکام (CAPCOM) بعدا با ریمیک Resident Evil 2 و Resident Evil 3 ثابت کرد که میتونه سبک بازیهای قدیمی خودش رو کاملا امروزی کنه و دقیقا همون چیزی رو بسازه که گیمرها میپسندن. خلاصه که خیلی خوشحالم گیمپلی و زاویه دوربین ریمیک Resident Evil رو تغییر ندادن و اجازه دادن همون گیمپلی قدیمی تو بازی باقی بمونه. بعضی وقتها، انجام دادن بهترین کار، لزوما انجام دادن بیشترین کار نیست.
Resident Evil 4
حالا که صحبت از ریمیک نسخههای قدیمی سری Resident Evil شد، بهتره که تو اون یکی دسته از ریمیکهای کپکام از این سری هم بهترین ریمیک منتخب رو معرفی کنیم. شاید بشه گفت بزرگترین و یجورایی تنهاترین ایراد Resident Evil 2 و Resident Evil 3 مدت زمان خیلی کوتاهشون و محیطهای کوچیک و محدودشون بود. قشنگ مشخص بود که نسخههای ارجینال این بازیها به خاطر محدودیتهای اون زمان، وسعت نقشهها و خط داستانی خودشون رو محدود در نظر گرفتن و به همین دلیل سازندهها تو نسخه ریمیک این دوتا بازی هم نمیتونستن به خاطر وفاداری خاصی که به داستان و روایت نسخههای ارجینال داشتن، وسعت نقشه و داستان اونها رو تغییر بدن. بازی Resident Evil 4 ولی از همون اولش هم بازی خیلی بزرگی بود و تا مدتها میشد ازش به عنوان بزرگترین نسخهی سری یاد کرد. به همین دلیل نسخه ریمیکش هم وسعت خیلی بزرگتری در مقایسه با دوتا ریمیک قبلی داره و بازی از هر نظر باعث میشه به اون دوتا بازی قبلی به عنوان یه دمو یا در بهترین حالت یه پیشدرآمد کوچیک و جمع و جور برای این بازی در نظر بگیریم. ریمیک Resident Evil 4 به قدری خوب ساخته شده که به جرات میشه درحال حاضر اون رو به عنوان بهترین نسخهی سری Resident Evil معرفی کرد!
Shadow of The Colossus
اگه بخوایم چندتا بازی رو به عنوان آثاری که در زمان انتشارشون خیلی از بازیهای همنسل خودشون جلوتر بودن و یجورایی اصلا تو یه عالم دیگهای سِیر میکردن، معرفی کنیم، قطعا باید اشارهای هم به بازی Shadow of The Colossus داشته باشیم که اولین بار به صورت انحصاری برای کنسول پلیاستیشن2 منتشر شده بود. سبک و سیاق این بازی از هر نظر با دیگر بازیهای اون سالها فرق داشت. از گرافیک بازی و اتمسفر خاص و نفسگیرش بگیر، تا گیمپلی منحصر به فردش و روند از پا درآوردن اون تایتانهای بزرگ که یجورایی میشه گفت حتی تا امروز هم شبیهش رو تجربه نکردیم. به همین دلیله که میگیم نسخه ارجینال Shadow of The Colossus چندین سال از دوران خودش جلوتر بوده و ظاهرا هنوز به دورانی که بازیسازها به صورت گسترده ایدههایی مثل اون رو تو بازیهای خودشون جا بدن، نرسیدیم. چند سال پیش سونی تصمیم گرفت این انحصاری استثنایی خودش رو برای کنسول PS4 بازسازی کنه و خلاصه یکی از بهترین ریمیکهای نسل هشتم رو به دستمون رسوند. مهم نیست دقیقا طرفدار کدوم سبک از بازیهای ویدئویی هستید؛ همین که به بازی کردن علاقه دارید و نسبت به تجربهی سبکهای جدید و متفاوت هیجانزدهاید، به هیچ وجه بازی Shadow of The Colossus رو از دست ندید. اگه یه وقت شما هم مثل خیلی دیگه از گیمرهایی که این بازی رو تجربه کردن و شیفتهی اون شدن، حسابی از این بازی خوشتون اومد، حتما بازی دیگهی سازندههای همین بازی رو به اسم The Last Guardian تجربه کنید که اون هم مثل Shadow of The Colossus یه تجربهی خاص و به یاد موندنیه و شبیهش رو تو هیچ بازی دیگهای نمیشه پیدا کرد.
Resident Evil 2
بیاید اعتراف کنیم که کپکام با سری جدید رزیدنت ایول تونست یکی از بهترین فرنچایزهای ریمیک شده رو تو تاریخ بازیهای ویدئویی به ثبت برسونه. به طوری که ۳تا نسخه از این سری موفق شدن تو لیست بهترین ریمیکهای تاریخ قرار بگیرن! خیلیا معتقدن که بهترین نسخهی ریمیک شده تو سری رزیدنت ایول بدون هیچ شکی قطعا بازی Resident Evil 2 هستش. اولین ریمیک از این سری که به طور کامل سبک بازی رو تغییر داد و مقدار تغییرات اونقدری زیاد بود که میشد نسخه ریمیک رو یک بازی کاملا جدید در نظر گرفت. در هر صورت، این موفقیت بیچون و چرای ریمیک بازی Resident Evil 2 و استقبال بینظیر گیمرها بود که باعث شده امروز بازیهای خیلی خوبی مثل ریمیک Resident Evil 3 و Resident Evil 4 رو داشته باشیم.
Mafia Definitive Edition
امکان نداره بخوایم از بهترین ریمیکهای تاریخ صحبت کنیم و تو لیستمون اثری از بازی Mafia Definitve Edition نباشه. بازیای که بهمون نشون داد سازندهها تا چه اندازه میتونن تو پروسه ریمیک بازیهای قدیمی خودشون خوش سلیقه و دست و دل باز باشن و بهترین ریمیک ممکن رو از یه شاهکار قدیمی به ارمغان بیارن. از اونجایی که بازی Mafia 3 نتونسته بود به عنوان آخرین پرچمدار سری موفقیت خودش رو ثابت کنه، این ریمیک اولین نسخه سری مافیا بود که به سازندههای این سری تو استودیوی Hanger 13 یادآوری کرد اگر میخوان دوباره این سری رو به دوران اوج خودش برگردونن، باید به ریشههای سری مافیا برگردن و حس و حال قدیمی و کلاسیک اون رو بازیابی کنن. اتفاقی که با ریمیک Mafia Definitve Edition افتاد و امیدواریم که در آینده با بازی Mafia 4 به همین شکل ادامه پیدا کنه.
Final Fantasy VII
و اما به عنوان آخرین ریمیک تو لیست بهترین ریمیکهای چند سال اخیر، میرسیم به ریمیک هفتمین نسخه از سری فاینال فانتزی که به تنهایی انتظارات همه گیمرها رو از یک ریمیک تمام عیار بالاتر برد و خودش رو به عنوان یکی از بهترین ریمیکهای تاریخ به ثبت رسوند. ریمیک بازی Final Fantasy VII از اون دسته ریمیکهاییه که بیشترین تغییرات ممکن نسبت به نسخهی اصلی رو توی خودش جا داده و از همه نظر سعی کرده تجربهی نسخهی ارجینال رو بر اساس استانداردهای روز صنعت گیم، بازسازی کنه. تو ریمیک Final Fantasy VII حتی روند روایت داستان هم تا حد زیادی دچار تغییر شده و طراحی دوبارهی کاراکترها و محیطهای بازی تا حد زیادی حس حضور تو یه بازی دیگه رو القا میکنن. سازندههای این بازی تصمیم گرفتن تا نسخهی ارجینال فاینال فانتزی 7 رو به یک سهگانه تبدیل کنن و خط داستانی اون رو در دو دنبالهی بعدی به پایان برسونن. همین حالا هم اولین دنبالهی این بازی معرفی شده و مشتاقانه منتظریم تا ببینیم تجربهی دومین نسخه تا چه اندازه قراره متفاوت باشه؟ چون میدونیم که داستان این بازی تو یه نقشه کاملا جدید روایت میشه و به طور کلی قراره شخصیتها رو وارد یه فاز کاملا متفاوت نسبت به نسخهی قبلی کنه.
نظر شما دربارهی این ریمیکها چیه؟ آیا بین عناوین خیلی قدیمی، بازیای هست که بخواید کاملا بازسازی بشه تا بتونید یه نسخهی بهتر و امروزیتر از اون بازی رو تجربه کنید؟ به نظرتون کدوم یکی از بازیهای قدیمی باید ریمیک بشن؟